Årets Eldsjäl

En eldsjäl inom den här kategorin är någon eller några som dag efter dag, representerar ett jämlikt, tydligt och utvecklande ledarskap. Som stimulerar och uppmuntrar, som genom sitt ledarskap får alla att känna sig lika välkomna och som står upp för jämställdhet och kamratskap och som ser möjligheter i stället för hinder. Årets Eldsjäl nomineras av allmänheten.

 

Årets Eldsjäl 2023- Britt Inger Olsson

Dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år, ger hon med varm hand och ett glatt leende sin kärlek och omtanke till behövande. Med sin aldrig sinande energi, gör hon vår värld lite varmare och får oss att tro på att godhet finns och lönar sig. Hennes glädje och drivande engagemang i Hjälpkassen Centrumkyrkan gör Mora och världen till en bättre plats. Britt- Inger är en sann eldsjäl för Mora.

 

Årets Eldsjäl 2022- Inger Rommedahl

Med stort driv, glädje och engagemang för besöksnäringen i Mora är Inger den självklara eldsjälen. Inger har under två år, helt utan egenintresse, bemannat en Info Point i centrala Mora med drivkraften att ge besökare en fin och välkomnande upplevelse av Mora.

Med sin imponerande kunnighet om Moras besöksnäring har Inger på eget bevåg med knappa medel tagit fram information till Moras besökare i form av topplistor gällande besöksmål, turer, tips och mycket annat. Inger är en ovärderlig eldsjäl för Mora, som verkligen förtjänar en utmärkelse för det hon gett och åstadkommit under dessa år.

 

Årets Eldsjäl 2022- Ingvar ”Nille” Niilima

I nästan tre decennier, fram till 2021, har Morabor fått nöjet att mötas av en sann glädjespridare som i ur och skur stått på gågatan och sålt Bingolotter.
Ingvar ”Nille” är en av landets främst lottförsäljare, och kanske den som dragit in mest pengar totalt till Dalarnas föreningsverksamhet.

En stark drivkraft till hans engagemang för föreningslivet, och Mora IK i synnerhet, är enligt honom själv vetskapen att det han gör spelar roll för framförallt barn och ungdomar.

Han gör ingen skillnad på människor, utan bemöter alla med vänlighet och respekt.

Årets Eldsjälar 2021-  Gunnel & Linda Trapp

Med ett brinnande engagemang har mor-& dotterduon bidragit till stor musikglädje och kamratskap i över 40 år. Genom att driva ungdomskören Mirandakören och vuxenkören Gesundakören skapar de platser för många att känna tillhörighet till. Deras kreativitet lyser liksom de Luciatåg som årligen arrangeras. En pandmeni kunde inte släcka lågan och ett digitalt Luciafirande fick i stället sprida musikglädje och ljus i mörkret.

Årets Eldsjäl 2019 – Anneli Birkeholm

ANNELIE BIRKEHOLM visar vikten av ideella insatser och representerar ett jämlikt, tydligt och utvecklande ledarskap inom idrott. Med ett genuint engagemang för Sollerö IF Rodd ligger hon bakom en imponerande ungdomsverksamhet. Annelie är en förebild för föreningslivet där kunskap, närvaro och fokus får människor att tillsammans eller individuellt nå sina drömmars mål.

Årets Eldsjälar 2018

PETER HERMODSSON delad pristagare av Årets Eldsjäl 2018.
Med knappa resurser, enorm drivkraft och hårt arbete lyckas Mora IK gå hela vägen till högsta hockeyserien SHL och hålla sig kvar. Som ledare arbetar Peter med sitt team och många eldsjälar i föreningen för att föra hela Mora IK framåt, från ungdomsverksamheten till damlaget och herrlaget. Peter är en förebild för organisationen, spelare och Moras publik som alla brinner för sporten.

LARS EKELUND delad pristagare av Årets Eldsjäl 2018.
Genom att satsa på live artister på riks- & internationell nivå har Lilla Helfvetet blivit en av Dalarnas i särklass hetaste live-scener som lockar både lokal och långaväga publik. Förutom att stärka Moras nöjesliv har Lasses engagemang bidragit till att bredda musikkulturen i bygden. Sommarens gratisevent som gav skolbarnen en upplevelse av musikfestival live visar att Lasse sätter Morabon i centrum.

Årets Eldsjäl 2017 – Mora Pride

MORA PRIDE har vann allmänhetens omröstning att bli Årets Eldsjäl i Mora 2017. Mora HBTQIA+ förening i ledning av Joel Sålder, Leo Werme och Wade Salomonsson har gjort en enastående ideell insats under produktionen och genomförandet av Mora Pride 2017. I Mora sluter vi upp kring den självklara rätten att vara den man är och älska den man vill.