Årets Eldsjäl

En eldsjäl inom den här kategorin är någon eller några som dag efter dag, representerar ett jämlikt, tydligt och utvecklande ledarskap. Som stimulerar och uppmuntrar, som genom sitt ledarskap får alla att känna sig lika välkomna och som står upp för jämställdhet och kamratskap och som ser möjligheter i stället för hinder. Årets Eldsjäl nomineras av allmänheten.

Årets Eldsjälar 2021-  Gunnel & Linda Trapp

Med ett brinnande engagemang har mor-& dotterduon bidragit till stor musikglädje och kamratskap i över 40 år. Genom att driva ungdomskören Mirandakören och vuxenkören Gesundakören skapar de platser för många att känna tillhörighet till. Deras kreativitet lyser liksom de Luciatåg som årligen arrangeras. En pandmeni kunde inte släcka lågan och ett digitalt Luciafirande fick i stället sprida musikglädje och ljus i mörkret.

Årets Eldsjäl 2019 – Anneli Birkeholm

ANNELIE BIRKEHOLM visar vikten av ideella insatser och representerar ett jämlikt, tydligt och utvecklande ledarskap inom idrott. Med ett genuint engagemang för Sollerö IF Rodd ligger hon bakom en imponerande ungdomsverksamhet. Annelie är en förebild för föreningslivet där kunskap, närvaro och fokus får människor att tillsammans eller individuellt nå sina drömmars mål.

Årets Eldsjälar 2018

PETER HERMODSSON delad pristagare av Årets Eldsjäl 2018.
Med knappa resurser, enorm drivkraft och hårt arbete lyckas Mora IK gå hela vägen till högsta hockeyserien SHL och hålla sig kvar. Som ledare arbetar Peter med sitt team och många eldsjälar i föreningen för att föra hela Mora IK framåt, från ungdomsverksamheten till damlaget och herrlaget. Peter är en förebild för organisationen, spelare och Moras publik som alla brinner för sporten.

LARS EKELUND delad pristagare av Årets Eldsjäl 2018.
Genom att satsa på live artister på riks- & internationell nivå har Lilla Helfvetet blivit en av Dalarnas i särklass hetaste live-scener som lockar både lokal och långaväga publik. Förutom att stärka Moras nöjesliv har Lasses engagemang bidragit till att bredda musikkulturen i bygden. Sommarens gratisevent som gav skolbarnen en upplevelse av musikfestival live visar att Lasse sätter Morabon i centrum.

Årets Eldsjäl 2017 – Mora Pride

MORA PRIDE har vann allmänhetens omröstning att bli Årets Eldsjäl i Mora 2017. Mora HBTQIA+ förening i ledning av Joel Sålder, Leo Werme och Wade Salomonsson har gjort en enastående ideell insats under produktionen och genomförandet av Mora Pride 2017. I Mora sluter vi upp kring den självklara rätten att vara den man är och älska den man vill.