Årets Moraföretagare

En företagare i Mora som genom nytänk, innovation, tillväxt eller internationell satsningar rönt framgång.

 

Årets Moraföretagare 2021

 

Örjan & Mikael Eriksson, Amtech

Från att erbjuda ljud, ljus och bild för tillfälliga evenemang som Vasaloppet, eller fasta arrangemang på t.ex. Avicii Arena Globen, till att möjliggöra livesändning av möten, stämmor och TV-shower. Genom att satsa på en modern studio mitt under pågående pandemi, blev det en lyckad omställning för deras företag Amtech, som hittat nya vägar och kanaler att sälja sina tjänster. 

 

Årets Moraföretagare 2019

 

Pierre Bengtsson, Mafi AB

 ”Pierre har spenderat två decennier av sitt yrkesverksamma liv på företaget som han lyft från att vara en relativt liten aktör på marknaden till ett multinationellt bolag med verksamhet och kunder över hela världen. Pierre har varit reseledaren på tillväxtresan, vilken är ett resultat av innovativ produktutveckling i kombination med strategisk affärsutveckling och en stark företagskultur. När han nu tar ett steg tillbaka och lämnar över den operativa rollen, kan han blicka tillbaka på en period med geografisk expansion och starka siffror i både tillväxt och resultat.

Nominerade

Jan och Marit Larsson, Mora Motorcenter AB

”Med det gemensamma hemmet som en stabil bas har paret Jan och Marit Larsson sedan 2008 drivit företaget Mora Motorcenter tillsammans. Tio år senare var det dags för dotterbolaget, Mora Motorcenter Fritid eller Yamaha Store Mora, att se dagens ljus och paret driver nu två företag i fordonsbranschen med visionen att i en framtid kunna erbjuda allt från vattenskotrar till transportbilar under ett och samma tak. Paret har stött på utmaningar längs vägen men då har de lagt i en annan växel, gasat och varvat upp i stället för att ge upp.”

Michael Ollén, Per-Eric Ollén AB

 ”Michael leder företaget som i ett sekel samarbetat med industri och verkstäder i Siljansområdet och norra Dalarna. Företrädarna har anpassat verksamheten efter marknadens svängningar och Michael har anammat och skickligt slipat den egenskapen ytterligare. Han har skapat ett sammansvetsat arbetslag som med sin flexibilitet står starkt mot trycket från större konkurrenter. Michael och hans arbetslag uppfyller sina kunders önskningar och förser dem med de maskiner, verktyg och förbrukningsmaterial de behöver för att kunna fokusera på sin verksamhet.”

Fredrik och Caroline Wigg, Wiggens Catering

”Ett enkelt grillarrangemang i skogen. Ett företagsevent i den smakfullt inredda logen på egna gården i Vika. Ett bröllop i en bystuga, med en femrätters bröllopsmeny tillredd på platsen för festen. De mobila restaurangköken, som blivit något av ett kännetecken för ”Wiggen”, skapar unika möjligheter att leverera fantastisk mat och service var som helst, när som helst. Med lokala råvaror av hög kvalitet, Fredriks entusiasm i köket och Carolines känsla för detaljer, tar sig makarna Wigg an de varierande uppdragen och levererar kvalitet och resultat, år ut och år in.”

Årets Moraföretagare 2018

Johan Eriksson, Svenska Tungdykargruppen