Årets Morahandlare

Ett handelsföretag i Mora som utmärkt sig och bidragit positivt till Moras attraktiva handelsutbud.

Årets Morahandlare 2023 Gumman Grön

Med sann kämparglöd skapar Gumman Grön liv i Mora centrum och har bidragit starkt till ökad attraktion för Moras gågata. Genom spännande samarbeten med andra företag och genom att troget följa sitt eget koncept i allt från utbud, formspråk och upplevelse i butiken, är Gumman Grön en originell och unik butik som uppskattas av såväl Morabor som besökare. 

 

Årets Morahandlare 2022- STIL

Årets Morahandlare visar prov på stort nytänk och driv, de har under året startat egen live-shopping som genast blev en stor succé som inte bara uppskattas av Morabor utan når bosatta utanför kommunen. STIL är framgångsrika på sociala medier och kommunicerar effektivt med sina kunder via dessa kanaler. De är en frisk fläkt för handeln i Mora, inte rädda att kavla upp ärmarna och göra jobbet själva, aldrig sena med att våga testa nytt och framförallt alltid med ett stort leende. Det är en stor glädje att kliva in i butiken, mötas av snygga kläder och fint bemötande.

Årets Morahandlare 2021 – Joel Zakrisson

Det krävs en stor entreprenörsanda, såväl som mod, att mitt i en brinnande pandemi våga satsa och expandera sin verksamhet. Detta har årets pristagare gjort, med den äran. Årets Morahandlare, Joel Zakrisson, är inte bara en driven entreprenör, faktum är att han skapar reella förutsättningar för att invånare i Venjan ska kunna bo kvar. Joel driver Tempo i Venjan med 9 anställda, en by där invånarantalet egentligen är för litet för en fungerande lanthandel. Tack vare stark turism, framförallt sommartid, så inte bara fungerar verksamheten, Joel har fått den att utvecklas!
Han har vågat satsa på ny teknik och har idag 4 obemannade butiker i 4 andra byar. Med ett stort engagemang för att öka tillgängligheten på landsbygden är detta en klockren pristagare som årets Morahandlare.

Årets Morahandlare 2019 – GRAY’S

Från bensinstation till en av Moras mest attraktiva modebutiker för dam och herr. Butikens välkända varumärken lockar kunder i alla åldrar och är ett populärt stopp för långväga resenärer. Gray´s visar att vikten av tilltalande interiör, exponering och personlig service stärker upplevelsen av att shoppa offline i Mora. Butiken deltar aktivt i Mora Köpstads satsningar på ökad tillgänglighet och synlighet vilket bidrar positivt till begreppet Modestad Mora.

Nominerade 2019

CUBIC

Sedan starten för fem år sedan har butiken har etablerat sig i Moras starka utbud av sport – och fritidsrelaterade fordon med kläder och tillbehör. Grundaren och ägaren Jeff Öijer har med sin bakgrund som SM-vinnare i skotercross byggt upp ett team som tagit företaget framåt i rask takt. Verksamheten är belägen i Noret där de storsatsat och byggt nya lokaler. CUBIC samarbetar med välkända varumärken och deras personliga service lockar kunder från hela Sverige till Mora.

EKLUNDS VVS

På Tuvans handelsområde har Eklunds VVS satsat för framtiden med en ny modern utbyggnad som förutom VVS rymmer en inspirerande utställning av kaminer och eldstäder. Med kedjorna Bad & Värme och Eldabutiken i ryggen jobbar företaget vidare med strategin ”Från inspiration till installation” och erbjuder helhetskoncept för både produkter med tillhörande tjänster. Eklunds VVS är en av Dalarnas största entreprenörer inom värme och sanitet och satsningen på två butiker under ett tak stärker Moras utbud inom bygg och hem.

MORA HEMSLÖJD

Mora Hemslöjd har en lång historia med sin grund i Mora Hemslöjdsförening från 1905. Ett urval av slöjd och konsthantverk från orten lockar både återkommande och långväga besökare till butiken. Sortimentet är en krydda till Moras handelsutbud där historia, kunskap och kreativitet vävs samman. Moradräkten har en betydande plats och med secondhand-försäljning, kurser och workshops lyckas Mora Hemslöjd förvalta ett kulturarv med nytänkande.

Årets Morahandlare 2018

AB KARL HEDIN Familjeägt byggföretag som genom förvärv av Wasa Byggträ har förstärkt Mora med en stor omfattande bygghandel i Kråkberg. Tack vare stor satsning på virkeshall och butik med köksutställning lockar företaget nya konsumenter till Tuvans Handelsområde. En välrenommerad bygghandel med gedigen historia och lokal förankring.

Årets Handlare 2017

ARTIN fångar snabbt upp produkter som saknas i Moras handelsutbud. Bodil Abrahamsson har en hög ambition som avspeglas i god service och kunskap. Den långa erfarenheten av ramtillverkning gör ARTIN till en unik och spännande inredningsbutik i Dalarna.