Årets Moraprofil

Kriterier för Årets Moraprofil är en person som med sin talang och gärning stärkt Mora och bidragit till att dra omvärldens fokus till Mora.

2018 års Moraprofil – Johan Eriksson

Med ärofyllda titlar i prissamlingen från tävlingar världen över är Johan en profil inom  muskelbilkulturen. Varumärket Powered by Johan växer och sätter även Mora på kartan. Johans drivkraft och teamwork har tagit hans hobby till en proffsnivå där design, hantverk och yrkesskicklighet är av högsta klass. En numera rotad Morabo som vägrar släppa värmländskan och tar sig tid i mötet med människor.

Årets Moraprofil 2017

PERS ANNA LARSSON – Anna har bidragit till ett stort PR-värde för Mora genom sin profession. Hon ger en stark röst åt den klassiska musikens betydelse och rätten till ett rikt kulturutbud på landsbygden. Med Konsertladan i Vattnäs har hon skapat ett nytt publikdragande besöksmål i Mora som också berikar morabonas kulturliv.

Årets Moraprofil 2016

JOACIM CANS har, genom sin roll som världskänd rocksångare och artist, lyft fram Mora i offentlighetens ljus gång på gång och medvetet, professionellt och smakfullt, skapat ett ovärderligt PR-värde för Mora.

Galafilms-producent: Niklas Björklund, KILLAHEAD